Свинина тушкована маринована

Для рецепту вам буде потрібно:

 

свинина - 110г

свиняче сало - 7г

коріння та цибуля для тушкування 10г

соус - 75г

гарнір - 150г

 

 

Для маринаду:

 

оцет 6% - 50г

вино виноградне біле - 50г

вода - 100г

цибуля ріпчаста - 5г

морква - 3г

петрушка і селера - 5г

цукор і сіль - по 2г

лавровий лист

перець духмяний

кмин.

 

 

Щоб приготувати Свинину тушковану мариновану необхідно:

 

М'якоть задньої ноги, розрізану по шарах на великі шматки, і заплічну частину лопатки свинячої туші зачистити від грубих сухожиль. Зрізати з м'яса зайвий жир, залишивши його шаром не більше 10 мм.

 

Покласти м'ясо в посуд, що не окислюється, залити охолодженим маринадом і витримати в холодному приміщенні не менше 2 діб.

 

Для того щоб маринад швидше проник в товщу м'яса і рівномірніше розподілився в ньому, шматки м'яса перед заливкою маринадом треба проколоти наскрізь кухарський голкою в декількох місцях.

 

Для приготування маринаду моркву, петрушку і селеру нарізати тонкими скибочками, ріпчасту цибулю нашаткувати. У киплячу воду покласти сіль, цукор, коріння і цибулю і варити при кипінні 12-15 хв. Потім додати сухе виноградне вино, оцет, лавровий лист, перець запашний і нагріти до кипіння. Після цього зняти маринад з вогню, накрити кришкою посуд і охолодити.

 

Шматки маринованого м'яса обсушити, обсмажити з жиром, корінням і цибулею і тушкувати. Потім залити м'ясо на половину висоти червоним соусом і маринадом, взявши їх для цього в рівних кількостях. Тушкувати м'ясо до готовності, періодично перевертаючи шматки з однієї сторони на іншу.

 

Готове м'ясо нарізати поперек волокон по 2 шматки на порцію і залити процідженим соусом, в якому воно тушкувалось.

 

Подавати з вареною картоплею, смаженою або тушкованою капустою.

 

Смачного !!!