Свинина тушкована маринована
Для рецепту вам буде потрібно:
свинина - 110г
свиняче сало - 7г
коріння та цибуля для тушкування 10г
соус - 75г
гарнір - 150г
Для маринаду:
оцет 6% - 50г
вино виноградне біле - 50г
вода - 100г
цибуля ріпчаста - 5г
морква - 3г
петрушка і селера - 5г
цукор і сіль - по 2г
лавровий лист
перець духмяний
кмин.
Щоб приготувати Свинину тушковану мариновану необхідно:
М'якоть задньої ноги, розрізану по шарах на великі шматки, і заплічну частину лопатки свинячої туші зачистити від грубих сухожиль. Зрізати з м'яса зайвий жир, залишивши його шаром не більше 10 мм.
Покласти м'ясо в посуд, що не окислюється, залити охолодженим маринадом і витримати в холодному приміщенні не менше 2 діб.
Для того щоб маринад швидше проник в товщу м'яса і рівномірніше розподілився в ньому, шматки м'яса перед заливкою маринадом треба проколоти наскрізь кухарський голкою в декількох місцях.
Для приготування маринаду моркву, петрушку і селеру нарізати тонкими скибочками, ріпчасту цибулю нашаткувати. У киплячу воду покласти сіль, цукор, коріння і цибулю і варити при кипінні 12-15 хв. Потім додати сухе виноградне вино, оцет, лавровий лист, перець запашний і нагріти до кипіння. Після цього зняти маринад з вогню, накрити кришкою посуд і охолодити.
Шматки маринованого м'яса обсушити, обсмажити з жиром, корінням і цибулею і тушкувати. Потім залити м'ясо на половину висоти червоним соусом і маринадом, взявши їх для цього в рівних кількостях. Тушкувати м'ясо до готовності, періодично перевертаючи шматки з однієї сторони на іншу.
Готове м'ясо нарізати поперек волокон по 2 шматки на порцію і залити процідженим соусом, в якому воно тушкувалось.
Подавати з вареною картоплею, смаженою або тушкованою капустою.
Смачного !!!