Суп з галушками по-полтавськи


 

Картоплю нарізати кубиками і опустити в киплячу воду (або бульйон). Хвилин через 5-10 додати галушки (невеликі шматочки тіста опускати в киплячу воду), пасеровану на маслі або салі цибулю, спеції і варити близько 15 хвилин. До столу подати суп, посипавши нарізаним кропом.

Приготування галушок: у киплячу воду всипати третину борошна, постійно перемішуючи, і зняти тісто з вогню. Остудити, додати яйце, борошно, що залишилося, сіль.

Продукти
картопля 3-4 шт.
вода 1-1.5 л
або бульйон 1-1.5 л
цибуля ріпчаста 1 шт.
масло вершкове 2 ст. ложки
або сало 50 г
лавровий лист за смаком
перець горошком за смаком
зелень кропу за смаком
сіль за смаком
 
Для галушок:
борошно (150 г) 1 стакан
вода (60-70 мл) 0.25 склянки
яйця 1 шт.
сіль за смаком