Порося фаршироване

 

Для рецепту вам буде потрібно:

 

порося (2 кг) - 1 шт.

свинина або телятина - 1.5кг

язик варений - 400г

яйце - 10 шт.

фісташки - 200г

молоко -  1 – 1,5 склянки

мускатний горіх - 10г

коріння і цибулю - 300г

зелень - за смаком

коньяк або мадера - 2 ст. ложки на 1 кг фаршу.

 

Щоб приготувати Порося фаршироване необхідно:

Для приготування фаршированого поросяти вибирають 3-4-тижневе порося. Випатрати, відрубати копитця, порося розрізати вздовж від голови до кінця тулуба (по черевцю) і видалити кістки.

Черевце поросяти зашити по розрізу, залишивши невеликий отвір посередині, через нього порося заповнити фаршем і зашити отвір.

Загорнути порося в серветку, кінці якої зв'язати, і перев'язати тушку в декількох місцях шпагатом.

Покласти тушку і кістки в котел, залити водою, додати моркву, петрушку, цибулю і варити при ледь помітному кипінні до готовності.

Охолодити порося в цьому ж бульйоні, потім покласти черевцем вниз під прес і поставити в холодильник.

Фаршированого поросяти подати на блюді з овочевим гарніром. Окремо подати соус, хрін зі сметаною.

 

Приготування фаршу:

Свинячий шпик, м'ясо поросяти, свинину або телятину разом пропустити через м'ясорубку.

У фарш, помішуючи лопаткою, поступово додати яйце, потім молоко. Заправити фарш сіллю (12 г на 1 кг фаршу), перцем (0,5 г на 1 кг фаршу) і мускатним горіхом (в порошку).

У готовий фарш додати фісташки, очищений від шкірки свинячої шпик, нарізаний маленькими кубиками.

Можна покласти варений язик, нарізаний кубиками.

У фарш для поліпшення смаку можна додати вино: коньяк або мадеру (2 столових ложки на 1 кг фаршу).

 

Смачного !!!