Порося фаршироване
Для рецепту вам буде потрібно:
порося (2 кг) - 1 шт.
свинина або телятина - 1.5кг
язик варений - 400г
яйце - 10 шт.
фісташки - 200г
молоко - 1 – 1,5 склянки
мускатний горіх - 10г
коріння і цибулю - 300г
зелень - за смаком
коньяк або мадера - 2 ст. ложки на 1 кг фаршу.
Щоб приготувати Порося фаршироване необхідно:
Для приготування фаршированого поросяти вибирають 3-4-тижневе порося. Випатрати, відрубати копитця, порося розрізати вздовж від голови до кінця тулуба (по черевцю) і видалити кістки.
Черевце поросяти зашити по розрізу, залишивши невеликий отвір посередині, через нього порося заповнити фаршем і зашити отвір.
Загорнути порося в серветку, кінці якої зв'язати, і перев'язати тушку в декількох місцях шпагатом.
Покласти тушку і кістки в котел, залити водою, додати моркву, петрушку, цибулю і варити при ледь помітному кипінні до готовності.
Охолодити порося в цьому ж бульйоні, потім покласти черевцем вниз під прес і поставити в холодильник.
Фаршированого поросяти подати на блюді з овочевим гарніром. Окремо подати соус, хрін зі сметаною.
Приготування фаршу:
Свинячий шпик, м'ясо поросяти, свинину або телятину разом пропустити через м'ясорубку.
У фарш, помішуючи лопаткою, поступово додати яйце, потім молоко. Заправити фарш сіллю (12 г на 1 кг фаршу), перцем (0,5 г на 1 кг фаршу) і мускатним горіхом (в порошку).
У готовий фарш додати фісташки, очищений від шкірки свинячої шпик, нарізаний маленькими кубиками.
Можна покласти варений язик, нарізаний кубиками.
У фарш для поліпшення смаку можна додати вино: коньяк або мадеру (2 столових ложки на 1 кг фаршу).
Смачного !!!