Яловичина по-бургундські
Інгредієнти:
Яловичина, філе - 1 + 1/2 кг
Вино - 1 пляшка
Бекон - 225 г
Масло вершкове - 60 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Сіль - за смаком
Перець - за смаком
Морква (маленька) - 450 г
Борошно - 2 ст.л.
Томатна паста - 1 ст.л.
Часник - 2 зубчики
Селера - 2 стебла
Чебрець - 1 гілочка
Петрушка - 2 гілочки
Лавровий лист - 1 шт.
Приготування:
1. Підготуйте інгредієнти.
2. Наріжте м'ясо шматочками розміром 3 на 4 см.
3. Наріжте цибулю і бекон. Цибулю - крупно, а бекон приблизно 0,5 см шириною.
4. Розтопити вершкове масло у великій каструлі з товстим дном.
Додайте цибулю і бекон, посмажте на великому вогні до золотистого кольору, приблизно 3-4 хвилини.
5. Посоліть і поперчіть м'ясо.
6. Додайте його в каструлю. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.
7. Зробіть букет гарні, зв'яжіть інгредієнти для нього мотузкою:
селера, чебрець, петрушку і лавровий лист.
8. Зменшіть вогонь, додайте моркву і букет гарні (моркву можна використовувати звичайну, нарізавши її невеликими брусочками).
Накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин.
9. Потім перекладіть м'ясо, морква, бекон і букет гарні в чистий посуд.
10. Додайте вогонь. Додайте борошно до утворився соку, добре перемішайте до однорідного стану.
11. Додайте томатну пасту.
12. Добре перемішайте і дайте побулькать хвилину. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте дрібно нарізаний часник.
13. Перекладіть м'ясо назад в каструлю, добре перемішайте.
14. Додайте вино. Знову добре перемішайте. Покладіть в каструлю букет гарні. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте ще приблизно 2 години.
Як тільки м'ясо повністю готове, вимкніть. Букет гарні викинете.
15. Яловичина по-бургундські готова.
Смачного!!!