Яловичина по-бургундські

Інгредієнти:

Яловичина, філе - 1 + 1/2 кг

Вино - 1 пляшка

Бекон - 225 г

Масло вершкове - 60 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Сіль - за смаком

Перець - за смаком

Морква (маленька) - 450 г

Борошно - 2 ст.л.

Томатна паста - 1 ст.л.

Часник - 2 зубчики

Селера - 2 стебла

Чебрець - 1 гілочка

Петрушка - 2 гілочки

Лавровий лист - 1 шт.

 

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти.

2. Наріжте м'ясо шматочками розміром 3 на 4 см.

3. Наріжте цибулю і бекон. Цибулю - крупно, а бекон приблизно 0,5 см шириною.

4. Розтопити вершкове масло у великій каструлі з товстим дном.

Додайте цибулю і бекон, посмажте на великому вогні до золотистого кольору, приблизно 3-4 хвилини.

5. Посоліть і поперчіть м'ясо.

6. Додайте його в каструлю. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.

7. Зробіть букет гарні, зв'яжіть інгредієнти для нього мотузкою:

селера, чебрець, петрушку і лавровий лист.

8. Зменшіть вогонь, додайте моркву і букет гарні (моркву можна використовувати звичайну, нарізавши її невеликими брусочками).

Накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин.

9. Потім перекладіть м'ясо, морква, бекон і букет гарні в чистий посуд.

10. Додайте вогонь. Додайте борошно до утворився соку, добре перемішайте до однорідного стану.

11. Додайте томатну пасту.

12. Добре перемішайте і дайте побулькать хвилину. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте дрібно нарізаний часник.

13. Перекладіть м'ясо назад в каструлю, добре перемішайте.

14. Додайте вино. Знову добре перемішайте. Покладіть в каструлю букет гарні. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте ще приблизно 2 години.

Як тільки м'ясо повністю готове, вимкніть. Букет гарні викинете.

15. Яловичина по-бургундські готова.

Смачного!!!