Біґос
Для рецепту вам буде потрібно:
квашена капуста - 540г
свіжа капуста - 500г
шпик - 40г
свинина - 180г
ковбаса варена - 120г
копчена грудинка - 100г
томат-пюре - 60г
сушені гриби - 20г
цибуля ріпчаста - 40г
цукор - 20г
перець чорний мелений
сіль
Щоб приготувати Бігос необхідно:
Сушені гриби промити теплою водою, покласти в посуд, залити холодною водою і залишити на дві години для набухання. Потім зварити до готовності.
Квашену капусту дрібно нарубати і припустити в невеликій кількості води до м'якості.
Свіжу капусту порізати квадратиками, поставити в духовку і прогріти до м'якості, посолити, поперчити і змішати з квашеною капустою.
Потім додати смажений шпик і свинину, варену ковбасу, копчену грудинку, нарізані кубиками, пасеровану томат-пюре, варені нарізані гриби, пасеровану ріпчасту цибулю, цукор, перець, сіль.
Все перемішати і поставити тушкувати на слабкому вогні до готовності.
У біґос можна класти найрізноманітніші ковбасні, смажені м'ясні продукти (чим більше їх видів, тим біґос смачніше).
Для поліпшення смаку також додають червоне сухе вино (50г на порцію), чорнослив, тмин, майоран.
Біґос можна приготувати і з однієї квашеної капусти.
Смачного !!!