Біґос 

 

Для рецепту вам буде потрібно:

квашена капуста - 540г

свіжа капуста - 500г

шпик - 40г

свинина - 180г

ковбаса варена - 120г

копчена грудинка - 100г

томат-пюре - 60г

сушені гриби - 20г

цибуля ріпчаста - 40г

цукор - 20г

перець чорний мелений

сіль

 

Щоб приготувати Бігос необхідно:

Сушені гриби промити теплою водою, покласти в посуд, залити холодною водою і залишити на дві години для набухання. Потім зварити до готовності.

Квашену капусту дрібно нарубати і припустити в невеликій кількості води до м'якості.

Свіжу капусту порізати квадратиками, поставити в духовку і прогріти до м'якості, посолити, поперчити і змішати з квашеною капустою.

Потім додати смажений шпик і свинину, варену ковбасу, копчену грудинку, нарізані кубиками, пасеровану томат-пюре, варені нарізані гриби, пасеровану ріпчасту цибулю, цукор, перець, сіль.

Все перемішати і поставити тушкувати на слабкому вогні до готовності.

У біґос можна класти найрізноманітніші ковбасні, смажені м'ясні продукти (чим більше їх видів, тим біґос смачніше).

Для поліпшення смаку також додають червоне сухе вино (50г на порцію), чорнослив, тмин, майоран.

Біґос можна приготувати і з однієї квашеної капусти.

 

Смачного !!!